Pierce Brosnan 65 éves

Pierce Brosnan 1953. május 16-án született, s családja 1964-ben azon a napon költözött Londonba, amikor Ian Fleming meghalt. Az első filmek egyike, amit a kis Pierce Angliában látott, éppen a Goldfinger volt.
Színészmesterséget a londoni Drama Centre-ben tanult, majd színházi színész lett. Következő lépésként TV-, és mozifilmekben jelent meg. A nagy áttörést az ABC sorozata hozta meg, a The Mansions of America. Ennek köszönheti ugyanis, hogy 1982-ben megkapta a Remington Steele címszerepét. Feleségével és gyerekeivel a Remington Steele forgatásának helyszínére, Los Angelesbe költözött. A széria négy éven keresztül ment, Brosnanból pedig hatalmas sztár lett Amerikában.

1984-ben már felröppent a hír, hogy Brosnan veszi át Roger Moore helyét a James Bond-filmekben, Pierce azonban szerződésbeli kötelezettségei miatt nem vállalhatta el a szerepet, amikor először felajánlották neki. 1994. június 8-án aztán hatalmas sajtótájékoztatón mégis az ötödik James Bondként mutatkozott be. Első Bond-filmje az Aranyszem több mint 350 millió dollárt hozott a konyhára, többet, mint bármelyik Bond-film addig. A második Brosnan-film, A holnap markában, bevétele csak Amerikában, több volt, mint az Aranyszemé.

James Bondon és Remington Steelen kívül Brosnant számos szerepben láthattuk még: játszott archeológust, gyilkost, vígjátékokban és kosztümös filmekben egyaránt szerepelt. Szabadidejében fest, a rákos betegek számára létesített alapítványokban dolgozik, és a környezetvédelem is a szívügye.

 

Legjobb filmjei:

(Források:Port.hu; Euronews, Style.hu, YouTube)

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags:


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2018/05/pierce-brosnan-65-eves/trackback/

Most itt van: Home // Film, KULTÚRA, NAGYVILÁG, VIDEÓK // Pierce Brosnan 65 éves

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma