Elhunyt Pogány Erzsébet (1959–2018)

Életének 59. évében, május 6-án délelőtt hosszú betegséget követően elhunyt Pogány Erzsébet közgazdász, a Felvidék Ma hírportál alapítója. 1997-ben Pozsonyban, a Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát. A rendszerváltozás után az Együttélés politikai mozgalom központi irodájának vezetője volt. Később a Magyarok Világszövetségében dolgozott, majd 2001-ben megalapította a Szövetség a Közös Célokért társulást, mely többek között 2005-ben elindította az első felvidéki magyar hírportált, a felvidek.ma-t. Közben irányította a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaságot. Egyik alapítója volt a SZAKC révén az ANIMA Társaság Mikola Anikó-díjának is. Közéleti tevékenysége elismeréseként 2010-ben Teleki Pál Érdeméremmel, 2014-ben az Esterházy Emlékéremmel, 2015-ben a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével, 2016-ban az Ex Libris Díjjal tüntették ki.

Pogány Erzsébettől 2018. május 12-én (szombaton) 15 órakor vesznek búcsút a somorjai temetőben. A család kéri a gyászolókat, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le. A csokrokra, koszorúkra szánt összeget a ravatalozóban elhelyezett perselybe tehetik. Az adományokkal a Carissimi Nonprofit Alapot szeretnék támogatni, amely sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő családokat segít.

Pogány Erzsébettől 2018. május 12-én (szombaton) 15 órakor vesznek búcsút a somorjai temetőben.

________________

Hozzátartozóinak, szeretteinek, barátainak, tisztelőinek vigasztalódást kívánva, személyiségét, törekvéseit, eredményeit az alábbi archív felvételeinkkel idézzük fel:

A Bethlen Gábor Alapítvány Kuratóriuma 2010. november 14-én Teleki Pál Érdeméremmel tüntette ki a Felvidék Ma hírportál alapító-igazgatóját, Pogány Erzsébetet, az első szlovákiai magyar hírportál elindításáért és akkorra ötéves működtetéséért, fenntartásáért. 

 

„A család a nemzet alappillére” címmel 2013. november 8-án Rozsnyón konferenciát szervezett a Szövetség a Közös Célokért társulás (SZAKC) és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ). Pogány Erzsébet köszöntője:

Pogány Erzsébet, a Szövetség a Közös Célokért igazgatója a 2014. január 10-én Pozsonyban a „24 év után: Mit csináltunk jól és mit szúrtunk el?” felcímmel a Pro Futuro Hungarica polgári társulás által megrendezett „INNOVÁCIÓ A SZLOVÁKIAI MAGYAR POLITIKÁBAN I.” című szakmai konferencián.

_________________