Stille Nacht – a Deo Cantemus előadásában

Meghitt karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves Nézőnknek! Munkatársainknak külön köszönjük az önzetlen együttműködést, jó egészséget és töretlen alkotókedvet kívánva mindannyiuknak.

A rotterdami Doelen koncertteremben a Deo Cantemus holland kórus Cor de Haan vezényletével a Csendes éjt énekli (1995). Karácsonyi koncertjeik Hollandiában régi hagyományokkal rendelkeznek. Vendégek: az Ablasserdam és az Asaf kórusok, valamint a Margaret Roest (szoprán) és Tamar Niamut (alt).

A kórust 1935-ben alapították, és kezdetben 12 taggal indult. 1951-ben a kórus Arie Pronk irányítása alá került, aki a kórust nemzetközi hírnévre emelte. 1991-től Arie Pronk halála után Cor de Haan lett a kórus állandó karmestere. 2016. január 1-jén Hans van Blijderveen váltotta őt fel a kórus élén.

Felléptek az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Belgiumban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Magyarországon, Izraelben, a Cseh Köztársaságban és Svájcban. 2010-ben a kórus tagjainak száma mintegy 300 tagra nőtt. 1966 óta minden decemberben karácsonyi koncerteket tartanak Rotterdamban.