Stille Nacht – a Deo Cantemus előadásában

Meghitt karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves Nézőnknek! Munkatársainknak külön köszönjük az önzetlen együttműködést, jó egészséget és töretlen alkotókedvet kívánva mindannyiuknak.

A rotterdami Doelen koncertteremben a Deo Cantemus holland kórus Cor de Haan vezényletével a Csendes éjt énekli (1995). Karácsonyi koncertjeik Hollandiában régi hagyományokkal rendelkeznek. Vendégek: az Ablasserdam és az Asaf kórusok, valamint a Margaret Roest (szoprán) és Tamar Niamut (alt).

A kórust 1935-ben alapították, és kezdetben 12 taggal indult. 1951-ben a kórus Arie Pronk irányítása alá került, aki a kórust nemzetközi hírnévre emelte. 1991-től Arie Pronk halála után Cor de Haan lett a kórus állandó karmestere. 2016. január 1-jén Hans van Blijderveen váltotta őt fel a kórus élén.

Felléptek az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Belgiumban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Magyarországon, Izraelben, a Cseh Köztársaságban és Svájcban. 2010-ben a kórus tagjainak száma mintegy 300 tagra nőtt. 1966 óta minden decemberben karácsonyi koncerteket tartanak Rotterdamban.

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/12/stille-nacht-a-deo-cantemus-eloadasaban/trackback/

Most itt van: Home // KULTÚRA, NAGYVILÁG, VIDEÓK, Zene // Stille Nacht – a Deo Cantemus előadásában

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma