55 éves Demi Moore…

Demi Moore…aki háromszor volt a világ legrosszabb színésznője – írja a 24.hu. – Bár a legtöbb sikeres filmjét a 80-as és a 90-es években forgatta, és rengetegszer jelölték az Oscar ellentettjére, az Arany Málna-díjra (háromszor meg is kapta),Demi Moore a mai napig az egyik legismertebb színésznő Hollywoodban. És nem csak azért, mert ahhoz képest, hogy 55 éves, szinte fiatalabbnak néz ki még a legkisebb, 26 éves lányánál is.

1. Demetria Guynes néven született 1962. november 11-én.
2. Szülei még születése előtt szétmentek, így sokáig nem is tudta, ki a biológiai apja.
3. Anyja és nevelőapja, Danny Guynes nevelték fel, akik mindketten keményen alkoholfüggők voltak.
4. Demi Moore ősei közt van cseroki indián is.
5. 14 éves koráig több mint harmincszor költöztek, mivel nevelőapja utazó ügynök volt.
6. 16 éves korában otthagyta az iskolát, és modellkedni kezdett, majd pin-up lányként dolgozott.
7. 1979-ben, 17 éves korában ismerte meg a nála 12 évvel idősebb Freddy Moore-t, akihez pár hónappal később – még mindig 17 évesen – hozzá is ment.
8. Felvette férje vezetéknevét, majd később meg is tartotta művésznévnek.
9. Demi Moore és férje szomszédja Nastassja Kinski volt – ő inspirálta Moore-t, hogy színésznő legyen.
10. Freddy Moore-ral több közös dalt is írtak, ezért is szerepel Demi Moore neve alatt a Wikipedián a modell és a színésznő mellett foglalkozásként, hogy dalszövegíró.
11. 1981-ben, 19 évesen kapta meg első szerepét a General Hospital című sorozatban.
12. Nem sokon múlt, hogy Demi Moore legyen a Flashdance női főszereplője.
13. 1984-ben elvált Freddy Moore-tól, és összejött Emilio Estevezzel, Charlie Sheen bátyjával.
14. A 80-as évek tinifilmjeinek főbb szereplői – az úgynevezett Brat-pack csapat – közül ő az egyetlen, aki tartós karriert tudott építeni azok után is, hogy végzett az olyan tinifilmekkel, mint például a Szent Elmo tüze.

15. A bal szeme zöld, a jobb pedig zöldesbarna színű.
16. Gyerekkorában bandzsa volt, és kétszer is meg kellett műteni a szemét.
17. 1987-ben, egy Las Vegas-i hotelben ment hozzá Bruce Willishez, és Little Richard adta össze őket.
18. 1990-ben érte el karrierje első csúcsát a Ghost egyik főszerepével.
19. Kétszer is szerepelt meztelenül a Vanity Fair címlapján. Egyszer terhesen, amivel lavinát indított a celebnők közt, és ennek köszönhetően azóta is sorra vetkőznek a terhes hírességek, majd 1992-ben újra címlapon pucérkodott, akkor már teljes testfestéssel.
20. Első lánya születésének megörökítésére három operatőrt is felfogadott.
21. 1993-ban az anyja, Virgina Guynes meztelenül pózolt a High Society című lapnak, és kigúnyolta lánya meztelen terhes címlapját, illetve a Ghost ikonikus agyagozós jelenetét is.
22. Demi Moore és az anyja már ezt megelőzően megszakították egymással a kapcsolatot.
23. 1996-ban a People magazin Demi Moore-t világ legszebb emberei közé választotta.
24. Lepasszolta az Aludj csak én álmodom főszerepét Sandra Bullocknak.
25. Sztriptízelt David Letterman show-jában, a Sztriptíz című filmmel pedig bekerült a legtöbbet kereső színésznők közé.

26. És bár rengeteg pénzt kapott a film főszerepéért, végül a legrosszabb színésznőnek járó Arany Málna-díjat is megkapta érte.
27. Mint ahogy egy évvel később a G.I. Jane-ért, évekkel később pedig a Charlie angyalai miatt is.
28. Szintén a G.I. Jane miatt Letterman műsorában próbálta bebizonyítani pár fekvőtámasszal, hogy jogosan osztották rá a katonanő szerepét.
29. A 90-es évek végén szinte teljesen eltűnt Hollywoodból, a nagy visszatérés pedig 2003-ban történt meg a Charlie angyalai című filmmel.

LOS ANGELES, CA - MAY 12:  Actor Ashton Kutcher (L) and actress Demi Moore arrive at the Coalition to Abolish Slavery & Trafficking's 13th Annual Gala at the Skirball Cultural Center on May 12, 2011 in Los Angeles, California.  (Photo by Amanda Edwards/WireImage)

30. Demi Moore ekkor már gyanúsan tökéletesen nézett ki, de nem ismerte el, hogy kés alá feküdt, azt viszont igen, hogy pióca-terápián vett részt, hogy megállítsa az öregedését.
31. 2003-ban jött össze a nála 15 évvel fiatalabb Ashton Kutcherrel, akivel összesen kilenc évet töltött együtt, csupán négy évvel kevesebbet, mint Bruce Willisszel.
32. 2007-ben hivatalosan is megváltoztatta a vezetéknevét Kutcherre, de a filmekben továbbra is első férjétől kapott művésznevén, a Moore-ral szerepelt.
33. Mindhárom Austin Powers-filmnek ő a producere.
34. A 41. születésnapjára felbérelte a fotós Mario Testinót, hogy meztelen képeket készítsen róla.
35. Demi Moore a világ legnagyobb játékbaba-gyűjtője. Egy időben külön házat tartott fenn a több mint kétezer babájának.

Fotó: Getty Images/Amanda Edwards, WireImage