Utopian blues – Sőrés Zsolt Pozsonyban

Október 4-én 20 órától koncertezik az A4 – priestor súčasnej kultúry (Karpatská 2) teremben Sőrés Zsolt vizuális költő, a magyar avantgárd fáradhatatlanul aktív alakja. Az Utopian blues elektroakusztikus szóló. A belépés ingyenes! 

Sőrés Zsolt egyike azon keveseknek, aki zenei munkái mellett számtalan fordításával, kritikáival, szintetizáló írásaival és együttműködéseivel erősíti a magyarországi experimentális szcéna kapcsolatait a műfaj nemzetközi sodrásával. 

Zenéjére jellemző a formazúzó stratégiák kialakítása és az azonnali átmenetek, instabil akusztikus rendszerek használata. 

A kilencvenes évek végétől 2002-ig a Szünetjel Fesztivál egyik szervezője, művészeti vezetője volt, 2008–2010 között pedig a Relatív (Át)Hallások nemzetközi kortárs zenei találkozó kurátora volt.

2012-ben a kelet-európai országokban megrendezett Sound Exchange fesztivál-, szimpózium- és programsorozat magyar kurátora volt,  2014-ben pedig az első Magyarországon rendezett reprezentatív, nemzetközi hanginstalláció-kiállítás, Az érzékelhető határán – más hangok kurátori feladatait látta el.

Az Ana-Maria Avram és Iancu Dumitrescu vezette Hyperion Ensemble, illetve a The Kilimanjaro Darkjazz Orchestrából is ismert Hilary Jeffery és Gideon Kiers által létrehozott Inconsolable Ghost együttes tagja.

 

További hasonló témájú videók