A „Testről és lélekről” filmet vetítik Pozsonyban

A „Testről és lélekről” filmet vetítik Pozsonyban október 6-án 17.30 órától a Lumière Filmszínházban (Špitálska 4) a Be2Can Filmfesztivál keretében. A film egyéb díjak mellett elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét.
A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Magyarország nevében ezt a filmet jelölte a 2017-es Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

_______________________

Enyedi Ildikó hosszú ideig nem rendezett filmet. A film forgatásáról készült kisfilm alkotói elkísérték a filmrendezőt a Bükkbe és megnézték, hogyan zajlik a forgatás a két főszerelő szarvassal… 

 

„Testről és lélekről” – Borbély Alexandrával • Előbb más szerepet osztottak Borbély Alexandrára, majd mégis ő lett Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, Arany Medve-díjas filmjének főszereplője, Mária. Két különös ember különösen alakuló kapcsolatáról szól a film, melyet a TIFF Magyar Napos programja keretébenvetítettek, és amely alkalommal Borbély Alexandra is Kolozsvárra látogatott. A színésznő az esti bemutató előtt volt az Erdélyi Figyelő vendége.

Az ErdelyiFigyelo felvétele.

 

További hasonló témájú videók