A Balkon a Maladype Színházban

A Nagy Balkon egy bordélyház vagy – ahogy működtetője, Irma szereti nevezni – illúzióház. A kliensek hiteles díszletek, jelmezek, kellékek és statiszták között olyan szerepekbe képzelhetik magukat, ami a valóságban elérhetetlen számukra.
Miközben Irma szobáiban szigorúan titkos szerepjáték-szertartások tanúi vagyunk, kint az utcán lázadás van, forradalom. De a hatalom szereplőinek jelképeit magukra öltő kliensek segítségével becsapják a lázadókat, és leverik a forradalmat.
Genet végig látszat és valóság billegtetésével játszik. Hogy nincs is talán valóság, csak különböző szerepeket játszunk, vagy különböző szerepekre vágyunk. Maszkokat hordunk, egyre többet, ahogy a szerepeink is sokasodnak. És közben hová lesz az élet? Mit nevezünk annak?
A Balkonban színház és élet összeér. A színházcsinálók élete, hogy színházat csinálnak. Miért? Azért, hogy a színház eszközeivel elmondjanak valamit az életről, amit nem vagy másképp élnek, mint a nem színházcsinálók.
A Maladype egy lakás, szobák vannak benne, mint Irma elvarázsolt kastélyában. Erkély is van. De ez a lakás estéről estére színház lesz, vagy hivatásos és nem hivatásos szereplők beszélgetéseinek, találkozásainak helye. Színház és élet találkozási pontokat keres.

Fordította: Ungár Júlia

Rendező: Zsótér Sándor

Szereplők:
Irma / Chantal: Tankó Erika
A Rendőrfőnök / Roger: Balázs Zoltán
Carmen: Szilágyi Ágota
A Küldött: Huszárik Kata
A Hóhér / Arthur: Bödők Zsigmond
A Püspök: Fila Balázs
A Bíró: Márkus Sándor
A Tábornok: Pallag Márton

Alkotók:
Díszlet: Ambrus Mária
Jelmez: Benedek Mari
Dramaturg: Ungár Júlia
Asszisztens: Bartha Lóránd
Produkciós vezető: Balázs Katalin

Bemutató: 2017. október 03.; 19.00, Maladype Bázis

____________________

Néhány részlet a Maladype Színház repertoárjából:

Maladype Színház, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.