9/11

2001. szeptember 11-én a terroristák eltérítettek négy utasszállító repülőgépet, amelyeket a Világkereskedelmi Központ ikertornyaira irányítottak New-Yorkban; és az USA védelmi minisztériumának épületére Washingtonban.

New-Yorkban 2014-ben, 13 évvel a szeptember 11-i terrortámadások után megnyitották a Világkereskedelmi Központot. A Szabadságtoronynak elnevezett 104 szintes felhőkarcoló építése 8 évig tartott és 3,9 milliárd dollárba került. Mind a 3000 áldozat nevét felolvasták a Grand Zero-nál, a leomlott ikertornyoknál létesített emlékhelyen. Az ország legmagasabb épületének területén hivatalokon kívül van egy emlékhely is az életüket vesztettek tiszteletére és egy múzeum.

_________________________

Pasquale Buzzelli a szeptember 11-i terrortámadások egyik legszerencsésebb – és leghihetetlenebb történetű – túlélője: amikor a munkahelyének otthont adó felhőkarcoló omlani kezdett, ő ösztönösen megkapaszkodott az egyik, a falból kiváló betonlapban, és a megsemmisülőben lévő lépcsőházban, így „szörfözött” alá 15 emeletet. Miközben zuhant, meg volt róla győződve, hogy ezek az utolsó másodpercei – a drámát a csodával határos módon mégis túlélte, így most hosszú hallgatás és erőgyűjtés után elmesélheti nekünk a tragikus nap egyik legszívmelengetőbb és legreményteljesebb történetét. Ma 19 órától újra a NatGeo műsorán.

____________________________

 

További hasonló témájú videók