9/11

2001. szeptember 11-én a terroristák eltérítettek négy utasszállító repülőgépet, amelyeket a Világkereskedelmi Központ ikertornyaira irányítottak New-Yorkban; és az USA védelmi minisztériumának épületére Washingtonban.

_________________________

New-Yorkban 2014-ben, 13 évvel a szeptember 11-i terrortámadások után megnyitották a Világkereskedelmi Központot. A Szabadságtoronynak elnevezett 104 szintes felhőkarcoló építése 8 évig tartott és 3,9 milliárd dollárba került. Mind a 3000 áldozat nevét felolvasták a Grand Zero-nál, a leomlott ikertornyoknál létesített emlékhelyen. Az ország legmagasabb épületének területén hivatalokon kívül van egy emlékhely is az életüket vesztettek tiszteletére és egy múzeum.

_________________________

Pasquale Buzzelli a szeptember 11-i terrortámadások egyik legszerencsésebb – és leghihetetlenebb történetű – túlélője: amikor a munkahelyének otthont adó felhőkarcoló omlani kezdett, ő ösztönösen megkapaszkodott az egyik, a falból kiváló betonlapban, és a megsemmisülőben lévő lépcsőházban, így „szörfözött” alá 15 emeletet. Miközben zuhant, meg volt róla győződve, hogy ezek az utolsó másodpercei – a drámát a csodával határos módon mégis túlélte, így most hosszú hallgatás és erőgyűjtés után elmesélheti nekünk a tragikus nap egyik legszívmelengetőbb és legreményteljesebb történetét. Ma 19 órától újra a NatGeo műsorán.

____________________________

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/09/911-2/trackback/

Most itt van: Home // NAGYVILÁG, VIDEÓK // 9/11

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma