Krasznahorkán fog nyugodni Andrássy-Olgyay Erzsébet

Augusztus 20-án helyezik örök nyugalomra a krasznahorkai várban, az Andrássyak sírboltjában Andrássy-Olgyay Erzsébet de Csíkszentkirály grófnőt.

Andrássy-Olgyay Erzsébet 1924. december 23-án született Andrássy Imre gróf és Stella Monica Amalia Kuylenstierna svéd grófnő gyermekeként. A család a II. világháború után emigrált az Egyesült Államokba. Erzsébet 1950-ben házasságot kötöttt Olgyay Aladár építésszel. Két gyerekük született, Roy és Joy. A grófnő a Vöröskereszt önkéntese volt, elsősorban hurrikánok áldozatain segített. A krasznahorkai várat utoljára 2010-ben látogatta meg. 92 éves korában, az egyesült államokbeli Springfieldben hunyt el 2017. január 24-én. A múzeum saját halottjának tekinti Andrássy-Olgyay Erzsébetet. Nyilvános búcsúztatására a krasznahorkaváraljai katolikus templomban kerül sor augusztus 20-án, vasárnap, délelőtt 9.30-tól. Ezt követően a várba szállítják a hamvait. Az urnát családi körben helyezik örök nyugalomra az Andrássy-sírboltban. 

___________________

Videó: Epoc Hírportál, Zemplén TV 

_________________________

Filmezte Fazakas Ferenc 2015-ben
 
 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/08/krasznahorkan-fog-nyugodni-andrassy-olgyay-erzsebet/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Közélet, NAGYVILÁG, VIDEÓK // Krasznahorkán fog nyugodni Andrássy-Olgyay Erzsébet

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma