Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész koncertjével kezdődik június 4-én Pozsonyban a Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét című rendezvénysorozat, melynek egy hete alatt több pozsonyi helyszínen lépnek fel magyarországi művészek.

A fesztivált hagyományteremtő és hiánypótló céllal hozták létre 2014-ben. A kulturális hetet Magyarország pozsonyi külképviselete és a Pozsonyi Magyar Intézet rendezi a pozsonyi önkormányzat támogatásával. A színes kulturális programot felvonultató, gasztronómiai fesztivállal egybekötött rendezvénynek már első alkalommal is a vártnál is nagyobb közönségsikert aratott, és a koronázási ünnepségek mellett az egyik legkedveltebb nyári eseménnyé vált Pozsonyban.

A rendezvény elsődleges célja, hogy bemutassa a pozsonyiaknak a magyar kultúra sokrétűségét. 

A legtöbb látogatót a négynapos gasztronómiai fesztivál vonzza, amelynek negyven standján az ételek mellett idén hungarikumok bemutatójával, karcagi birkapörkölttel, csíki sörrel és kézműves termékekkel is várják az érdeklődőket.

Az események közt komoly- és könnyűzenei koncertek, kiállítások sora mellett balettelőadások és gyerekprogramok is szerepelnek. A kulturális hét keretében, június nyolcadikán egy a visegrádi országok részvételével szerveződő konferenciát is tartanak, amelynek témája az Európai Unió jövője a V4-es országok perspektívájából.

 

 

Evidenciák és érdekességek Bogányi Gergelytől a 2010. november 27 és 28-i koncertsorozat kapcsán, több részben.

_______________

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/05/tobb-mint-szomszed-magyar-kulturalis-het-pozsonyban/trackback/

Most itt van: Home // FELHÍVÁS, VIDEÓK // Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma