Kolčáková Szakáll Noémi: Events

Kolčáková Szakáll NoémiKolčáková Szakáll Noémi a Pozsonyi Iparművészeti Főiskola Júlia Sabová docens vezette Divattervezői Szakán szerezte diplomáját, ahol a későbbiekben az öltözködés történetéről adott elő és a divatrajz stilizálását tanította. Kiállított már New Yorkban, Bécsben, Prágában, Budapesten, sőt még Pekingben is.

Művészetének inspirációjául a háttérben izgalmas és bizarr alkotók sora bújik meg, például az extravagáns és egyedi mexikói Frida Kahlo, a tengerész, jómódú üzletember és nyomorgó festő Paul Gauguin, Stanley Kubrick és Federico Fellini eklektikus filmrendezők, vagy a XX. század szürrealista divattervezője, Elsa Schiaparelli…

„Kolčáková Szakáll Noémi merészen használja a színt, dekoratív alapozását vonallal fokozza, képei szinte a rajz hatását keltik. Ismert emberek portréin sajátos kifejező módszerrel teszi érdekesebbé munkáit. Nem tudja letagadni vonzalmát a divathoz, sem a divattervezésben való jártasságát. Sőt, a vásznon mindezt továbbfejleszti.

Képeiben a rajz dominál, ami az erőssége. A tónusok mélysége és összhangja, a színek ereje, szépsége, s gyakran a festék minősége is sokatmondó. Merészen használja a színeket, dekoratív alapozását vonallal fokozza. Nem tagadja vonzalmát a divathoz, sem a divattervezésben való jártasságát, temperamentuma a vásznon is megjelenik, s ebből kifolyólag dekoratív alkotásaival lepi meg a nagyközönséget.” (Almási Róbert)

2017. április 4-én Pozsonyban a Zichy palotában nyílt meg Events című kiállítása, amelynek alkotásai mind valamilyen módon Pozsonyhoz köthetők. Az érdeklődők április végéig tekinthetik meg az új kollekciót. Mi ott jártunk a megnyitón. Ha velünk tartanak, Önök is részesei lehetnek a hangulatnak:

 

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/04/kolcakova-szakall-noemi-events/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Képzőművészet, Kiállítás, KULTÚRA, VIDEÓK // Kolčáková Szakáll Noémi: Events

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma