Emberrablás (Únos) – mától a mozikban

ÚnosValós történeten alapuló politikai thriller az Emberrablás. „Amikor 1989-ben utcára vonultunk, olyan államot kívántunk létrehozni, amelyben az igazság és a demokrácia az uralkodó, amelyben a rendőrség az állampolgárok érdekeit szolgálja. Nem sejtettük, hogy szolgálni ugyan fog – de csak a kiválasztottaknak. Ráadásul a maffiával kart karba öltve…”

A forgatókönyvíró-rendező, Mariana Čengel Solčanská szerint „Szlovákia modernkori története legnagyobb politikai bűntényének kivizsgálatlansága örök folt a demokráciánkon, azoknak az ideáljainknak a sárba tiprása, amelyek érdekében 1989 novemberében nem haboztunk szembeszállni a hatalommal.”

A történet azzal kezdődik, hogy Marta, az újságírónő a ház előtt egy nájlonszatyorban megtalálja a bátyja véres fejét… Akkor még nem sejti, hogy ez a bűntett csak apró részlete egy hatalmas kirakósnak, amelyet az ország hatalmasai játszanak. Nyomozni kezd, és az erőszak bűvös körében találja magát. A maffia praktikái, a titkosszolgálatok és a politikai játszmák ártatlan emberek életébe kerülnek.

A filmben központi helyet foglal el ifj. Michal Kováčnak, a köztársasági elnök fiának elrablása, a Róbert Remiáš halálát megelőző események. A mai bemutatón részt vesz Anna Remiášová, az áldozat édesanyja is. Michal Kováč özvegye egészségi állapota miatt marad távol.

Főbb szerepekben: Rebeka Poláková, Dano Heriban, Ingrid Timková, Milan Ondrík, Milan Mikulčík, Vladislav Plevčík, Maroš Kramár, Juraj Hrčka, David Hartl és Tomáš Hanák. 

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/03/emberrablas-unos-matol-a-mozikban/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Film, KULTÚRA, VIDEÓK // Emberrablás (Únos) – mától a mozikban

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma