Hurok (filmajánló)

HurokMadarász Isti filmje nem sokat teketóriázik, nagyjából tíz perc eltelte után belecsap a lecsóba, amire szükség is van, mert mindössze másfél óra. A történet szerint Ádám rendszeresen lopja orvos apja laborját, és a drogot aztán Dezsővel terítik. Csakhogy Ádám többet akar, egy utolsó nagy melót, melynek végén lelép Annával, szerelmével, és aztán élnek a pénzből, mint hal a vízben. Csakhogy…

Az ütős kis magyar sci-fiben Ádámunk valamiképp bekerül egy időhurokba, és újra átéli élete utolsó óráit, ahogy megölik, ahogy a nője meghal a szeme láttára, ahogy Dezsőt végül megöli, mielőtt ő megölhetné, és így tovább a végtelenségig. És ha nem gondolsz bele logikusan, valami parádés az egész megoldása, mert MŰKÖDIK. Mert Ádám karaktere egy arrogáns seggfejből igazi ívet ír le a film végéig, hogy végre valóban tudjunk neki szorítani.

Ugyanakkor Madarász annyira megkavarta néhol a dolgokat, hogy szerintem ha megkérdeznénk, ő nem tudná megmondani, hogy is jött létre, és mi alapján követi egymást Ádám 24, Anna 46 és Dezső 89. Az is furcsa, hogy Ádám egy percig se csodálkozik rá a helyzetére, pedig lehet, nem ártott volna. Mi sem természetesebb, hogy épp az út túloldalán fut el a másik énje, még egy sört se dob be, hogy felocsúdjon a döbbenetből. Lehet, nem is igazán tudnák megmagyarázni a készítők, de hát egy filmben már elhangzott, hogy KIT ÉRDEKEL, úgyhogy ne törődjünk vele. 

Azon is meglepődtem, hogy mennyire jó a film technikai háttere. Sokan ütötték a filmet, mert kevés helyszínt használ, és mert a központi eleme egy gyártelep. Most nem azért, ti erre figyeltetek a film közben? Egy ilyen film közben? 

A színészi játék nekem kifejezetten tetszett. Száraz Dénest minden filmbe!!!! Hihetetlen ez az ürge, kiköpött Sean Bean a Férfias játékokból. Nagyon jót tett a filmnek, hogy a Hurok az első, amelyben főszerepet játszik, Rudolf Péternek vagy Csányi Sándornak ezt tuti nem tudtam volna elhinni. Martinovics Dorina igazi szerethető „elveszett nő”, a kettejük kapcsolata pedig árulás, kihasználás, féltékenység és megannyi más, talmi dolgokból igazi aggódó, törődő, gondoskodó szerelemmé fejlődik, és öröm az ilyet így kibontva látni a vásznon. Anger Zsoltnak írhattak volna jobb szerepet is, és valahogy kopaszként félelmetesebb lett volna, mint ezzel a hülye frizurával, de becsületére legyen mondva, amit lehetett, azt kihozta a szerepéből. Legjobban mégis Hegedűs D. Géza tetszett, aki teljesen levetkőzte a színészi manírjait, végtelenül jó volt látni ebben a szerepben. (Forrás: FilmBook)