Hazai siker a The Beverly Hills Screenplay Contesten

Zdenka Studenková a Leni pozsonyi előadásábanHazai siker a IV. The Beverly Hills Screenplay Contest nemzetközi forgatókönyv-versenyen: a dobogó mindhárom helyét szlovák alkotók foglalták el.

A verseny szorosan kötődik a színházi élethez és a filmiparhoz, küldetése fiatal, tehetséges forgatókönyvírók felkutatása. A Leni sikerét a hazain kívül egy cseh, egy szerb és egy macedóniai bemutató előzte meg, küszöbön áll a lengyel és a spanyol bemutatója, de Izraelből is érdeklődnek már iránta. Zdena Studenková a hazai bemutatóban nyújtott alakításáért megkapta a DOSKY legjobb női alakításért járó díját.

A Leni egy fiktív történet a művész felelősségéről, arról, hol húzódik a határ egy ártalmas ideológia eltűrése, kiszolgálása, illetve a művészetével való népszerűsítése között. Főszereplői az amerikai Johnny Carson moderátor és „Hitler rendezője”, Leni Riefenstahl, aki 1974-ben Carson show-jába hivatalos Afrikáról szóló új fotóalbumával… A kérdés: mennyiben felelős a művész a korért, amelyben alkot?

Peter Scherhaufer első darabja szlovák nyelven íródott, a másik, helyezést elért műve már angolul. Mindkettő nyert már díjakat.

  1. helyezés: Valeria Schulczová-Roman Olekšák: Leni (SND)
  2. helyezés: Peter Scherhaufer: Rukojemníci
  3. helyezés: Peter Scherhaufer: Seven Days Delay

Bővebben ITT.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/02/hazai-siker-a-the-beverly-hills-screenplay-contesten/trackback/

Most itt van: Home // Irodalom, KULTÚRA, NAGYVILÁG, Színház, VIDEÓK // Hazai siker a The Beverly Hills Screenplay Contesten

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma