Elhunyt John Wetton (1949–2017)

John Wetton (1949–2017)A zenészlegenda alulmaradt a rákkal vívott küzdelemben, 67 éves volt. A 70-es évek elején indult pályafutása során olyan zenetörténelmi formációkban játszott, mint az Asia, a King Crimson, a UK, a Uriah Heep, a Roxy Music vagy a Wishbone Ash.

Közreműködött sok zenésztársa albumán, és szólóban is jelentős karriert futott be, több mint száz lemez őrzi a játékát és az énekhangját.

Carl Palmer a következő közleményt adta ki a közösségi médián keresztül: „Zenésztársam és jóbarátom halálával a világ elvesztett még egy zenészóriást. John egy mélyen érző ember volt, aki a modern populáris zene legmaradandóbb dallamai és dalszövegei közül néhánynak a szerzője.

Zenészként bátor volt és újító szellemű, ez repítette az Asia zenakart a toplisták élére szerte a világon. Képes volt felülkerekedni alkoholfüggőségén, amivel példát mutatott sokaknak, akik hasonló harcot vívnak.

Azoknak, akik ismerték és dolgoztak vele, a rákkal szembeni hősies küzdelme lehet példaértékű. Hiányozni fog a tehetsége, a humorérzéke, az elragadó mosolya. Legyen az utad könnyű, öreg barátom…”

(Szöveg forrása: www.hardrock.hu)


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags:


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/02/elhunyt-john-wetton-1949-2017/trackback/

Most itt van: Home // KULTÚRA, NAGYVILÁG, VIDEÓK, Zene // Elhunyt John Wetton (1949–2017)

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma