Tavaszi szél vizet áraszt… – Gyöngyvirág Népdalkör

Szentmáriai Gyöngyvirág NépdalkörGalgamenti népdalok a szentmáriai Gyöngyvirág Népdalkör előadásában. A csoport 2005-ben alakult Battyányi Veronika és Szalontai Piroska szervezőmunkájának köszönhetően.

 

A helyi sikereket hamarosan régióbeli és határon túli fellépések követték, 2007-ben már a Bíborpiros szép rózsa verseny országos döntőjében és a gálaműsorban is hallhatta őket a közönség. Ezután számtalan megmérettetés következett itthon és Magyarországon, melynek „termése” mostanra tizenegy arany, három ezüst minősítés, négy Arany Páva-díj, néhány nagydíj és különdíj, melyre a csoport tagjai méltán lehetnek büszkék. Egy különdíjat és egy arany minősítést épp az elmúlt héten, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA és a Tradíció Alapítvány által Egerben szervezett megmérettetésen sikerült megszerezniük.

Az együttes munkáját a megalakulástól Horbulák Petronella művészeti vezető segíti, és a tagok, ahányszor csak tehették, mindig részt vettek a dunaszerdahelyi zenei tábor képzésein is. Ezenkívül helyben jó pár dalostalálkozó és karácsonyi jótékonysági koncert megszervezésére is futotta az erőből, tavaly pedig Hatfán a régióbeli kórusok számára is rendeztek egy többnapos továbbképzést az azóta elhunyt Jób Árpád magyarországi zenepedagógus vezetésével. A rengeteg fellépés mellett eddig egy CD kiadására, tavaly pedig egy igazán tetszetős emlékkönyv megjelentetésére vállalkoztak.

__________________

A Tavaszi szél vizet áraszt… országos népdal- és népzenei versenyt 2016. november 26-án tartották a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Művelődési Központban, a Minority Polgári Társulás szervezésében. A díjkiosztón a magyarországi KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) minősítését is átvehették a versenyzők az arany, ezüst, illetve bronzsávos besorolás mellett.

További hasonló témájú videók