Gombaszög 2016 – értékelő és felhívás

Juhász László fotója2016-ban több mint 7000 fő vett részt a táborban, elsősorban egyetemisták. Azóta is gyarapodott a táborhely: a Gombaszögi Kemping a látogatók kényelmét szolgáló építményekkel gazdagodott, az elmúlt évtizedek tábormozgalmának kopjafáit összegyűjtve pedig egy látogatható parkot hoztak létre a területén. Az építkezés és a felújítás a szakemberek segítsége mellett összesen 5500 órányi társadalmi munkában valósult meg.

A PajtaSzínház céljaira egy közel 100 éves gömöri pajtát bontottak le és építettek fel újra a tábor területén az önkéntesek. Ez az építmény ad otthont 2017-ben a Vekker Műhely produkcióinak, Bandor Éve és Olasz István előadásának, valamint Jordán Tamás produkciójának is.

EU-s pályázatot is beadtak a szervezők a terület fejlesztésére. Ennek keretén belül egy közösségi ház és egy kilátó is megépülne majd. Ezen kívül egy 4 km-es tanösvény is készül, melynek része az újonnan felfedezett régészeti lelőhely, egy pálos kolostor építésekor használt középkori kőfejtő.

Feketehegyről Gombaszögre költöztették Tompa Mihály szobrának talapzatát. A rég eltűnt mellszobor replikáját Éliás Ádám készíti el, s a tervek szerint ünnepélyes felavatására a 2017-es tábor nyitónapján kerül majd sor.

A 2017-es Gombaszögi Nyári Tábor július 10. és 16. között valósul meg a Gombaszögi Kempingben. További információkat a Gombaszögi Nyári Tábor hivatalos honlapján, vagy Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.

A 2016-os Gombaszögi Nyári Tábor aftervideója
Vágó: Kovács Krisztián

A Magyar Interaktív televízió által rögzített felvételek eddig közzétett 21 előadását a „Gombaszögi Nyári Tábor 2016” megadásával találhatják meg a keresőben.

Fotó: Juhász László: Gombaszög 2013 – ahogy én láttam