A Csemadok 2017. évi versenyfelhívásai

Varga LiaElektronikus jelentkezés, szakmai útmutatók,versenyszabályzatok, ajánlott szakirodalom kíséretében közzétette idei versenyfelhívásait a Csemadok OT, illetve a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.

_________________
Bíborpiros szép rózsa

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet főszervezőként és szakmai rendezőként tizenegyedik alkalommal hirdetik meg az országos népzenei vetélkedő népdalénekesek, népdalkörök, népi hangszerszólisták és népi hangszeres együttesek részére.

_______________
Duna Menti Tavasz

Az amatőr gyermekbábozás és színjátszás a csoportok és egyének (bábszólisták) egész évi alkotó tevékenységének bemutatkozása a bábjátékos, színjátszó és szerkesztett játékok kategóriában. Az országos döntő időpontja: 2017. május 30. – június 2.

_______________________________
Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a magyarság kiemelkedő néprajzkutatójának és folklórgyűjtőjének, Ipolyi Arnoldnak tiszteletére, nyolcadik alkalommal hirdeti meg fent nevezett versenyét, melynek célja a magyar prózai népköltészeti műfajok (mese, monda, anekdota), illetve azok hagyományos módon történő előadásának népszerűsítése. A verseny célja a magyar prózai népköltészeti műfajok műfaji és táji jellegzetességeinek megjelenítése, a hagyományos mesemondás, történetmesélés sajátosságainak megtartása a színpad adta keretek között is.

 

További hasonló témájú videók