Országos Rajzfilmünnep negyedszer

Országos Rajzfilmünnep negyedszer„Újra moziba kerül a Vuk, a Macskafogó és a Ludas Matyi. De a klasszikusok mellett Bogyó és Babócát és friss animációs filmeket is vetítenek a közel 40 városban megtartandó Országos Rajzfilmünnepen, október 29-én.

M. Tóth Géza, a rendezvényt szervező KEDD Animációs Stúdió vezetője (és Maestro című rövidfilmjével Oscar-jelölt rendező) elmondta, hogy négy-öt évvel ezelőtt született meg a Rajzfilmünnep ötlete, azzal a céllal, hogy minél több gyermek megtapasztalhassa a közösségi filmnézés élményét.

Mint hozzátette, az egynapos fesztivál sajátossága, hogy nem egy helyszínre hívja a közönséget, hanem a lakóhelyükön adja meg a lehetőséget a családoknak, közösségeknek, hogy a fesztivál kínálatából válogatva eldöntsék, mit szeretnének megnézni például a helyi művelődési házban, gyerekkönyvtárban, vagy épp a moziban.

A fesztivál kínálatában egyebek között az elmúlt több mint fél évszázad népszerű magyar rajzfilmjei szerepelnek, például a Macskafogó, a Szaffi, a Ludas Matyi, a Vízipók-csodapók, A kockásfülű nyúl és a Vuk.

Az immár negyedik születésnapját ünneplő programsorozathoz idén eddig csaknem 40 város – többek között Budapest, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged – csatlakozott. Lesznek délelőtti vetítések a legkisebbek, délutániak a családoknak, este pedig azoknak, akik kicsit komolyabb témák iránt érdeklődnek.

Idén hangsúlyosabban megjelenik a programban a különböző animációs képzőhelyeknek kínálata, vagyis a közönség vizsga- és diplomafilmek közül is válogathat. M. Tóth Géza szerint nagyon sok fiatal szívesen foglalkozna animációval, de nem biztos, hogy könnyen eligazodik azzal kapcsolatban, hogy az egyes képzőhelyeken milyen lehetőségek állnak a rendelkezésére.

A rendezvényen olyan egyéb fesztiválok is bemutatkoznak, amelyek kínálatában ugyancsak szerepelnek animációs filmek. A helyszínek egy részén kísérőprogramok is várják az érdeklődőket: kifestőzés, Razfilmünnepi totó, kézműves foglalkozás, kirakodóvásár.

M. Tóth Géza elmondta, hogy Magyarországon egyre több olyan műhely van, ahol nagyon izgalmas és értékes gyerekfilmek, -sorozatok készülnek. Hozzátette: az állami támogatásnak köszönhetően ma már sok olyan sorozat készül, amely a televízióban, a közmédiában is bemutatkozik.

Bővebb programot a Rajzfilmünnep oldalán találhat.”

Forrás: hvg.hu


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags:


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/10/orszagos-rajzfilmunnep-negyedszer/trackback/

Most itt van: Home // FELHÍVÁS, NAGYVILÁG, VIDEÓK // Országos Rajzfilmünnep negyedszer

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma