Sci-fi filmek dömpingje várható év végére

ArrivalsAz év végén el leszünk kényeztetve sci-fikkel: novemberben jön az Érkezés (Arrival), az év egyik legkülönlegesebb filmje. Itt a teljes hosszúságú előzetes, még több gyönyörű látképpel, űrtojással és az egész mögött húzódó emberi drámával.

A decemberi filmelőzetesek közül itt a A Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story) című film sztorija. 34 évvel játszódik a saga 7. részét jelentő Az ébredő Erő történései előtt, és nagyjából húsz évvel a legutóbbi George Lucas-rendezte epizód, A Sith-ek bosszúja című harmadik rész után. A történet szerint a Halálcsillag lenne az az eszköz, amivel Palpatine, vagyis az Uralkodó bebiztosítaná a hatalmát azon csillagrendszerek felett, amelyek lázadozni kezdenek ellene. A történet középpontjában az elítélt Jyn Erso és katonákból, bérgyilkosokból és csempészekből álló csapata lesz, akiket egyedül a közös cél tart össze: megszerezni a készülő szuperfegyver terveit.

Az utazók (Passengers) című sztárparádé is mozikba kerül decemberben. A film egy új bolygóra tartó űrhajón játszódik, amely több ezer embert visz a fedélzetén, hibernált állapotban, de ketten (Jennifer Lawrence és Chris Pratt) idő előtt, konkrétan 90 évvel a missziót megelőzően ébrednek fel.

(Forrás: HVG, YouTube)