Rockin Dunaszerdahely 2016

Rockin Dunaszerdahely 2016Tavaly Olaszországban 1000 zenész adta elő a Foo Fighters Learn to fly című dalát. Így szerették volna elérni, hogy az említett zenekar Cesena városában is fellépjen. Ez a megmozdulás adta az ötletet Katona Gábornak és fiának, hogy egy hasonló – persze méreteiben kisebb – közös zenélésre invitálja Dunaszerdahely városába a környék gitárosait, dobosait, énekeseit. Úgy gondolták, hogy a város adottságait figyelembe véve az ezer helyett ideális szám lesz az ötven, ami tíz-tíz szóló és basszusgitárost, dobost, illetve húsz énekest jelent. Gasparik Fecó is csatlakozott, hogy ő is segítsen a szervezésben, mert jó ötletnek tartotta a kezdeményezést.

Az ötletadó közös zenélés Olaszországban

Katona Gábor elmondta, hogy eredetileg július közepére tervezték a megmozdulást, de a koncert és nyaralási időszak miatt nem jött össze elegendő jelentkező (énekesek és basszus szekció volt igazán foghíjas). Nem adták fel, persze, így 2016. szeptember 11. lett az újabb dátum. Helyszínül a helyi Vásárteret választották a szervezők.

Az akcióról felvétel is készült, mely a napokban jelent meg a Youtube videómegosztón.

Résztvevők:

  • Dobosok: Katona Krisztián, Szeif Atesz, Gergely Lacza, Vörös Áron, Babicz Dávid, Takács József, Boráros Márton, Püspöki Ferencz, Szőgyi Patrik, Krausz Kornél (HU)
  • Gitárosok: Gálffy József, Mészáros Máté, Németh Ákos, Madarász Dominik, Nagy Vivcsi, Almási Zsombor, Kohári Dániel, Boráros Áron
  • Basszusgitárosok: Nagy Zsolt, Mezei Máté, Malík Tibor, Nagy Dániel, Pogány Tibor, Lőrincz Adrián, Nagy Tibor
  • Énekesek: Gálffy Marianna, Bondor Juszti, Pavlík Patrik, Pavlík Zsani, Sándorová Klára, Marton Máté, Kraus Henrietta és lányai, Kovács Krisztián
  • Szervezők: Katona Gábor, Krisztián, Marieta, Lajos
  • Hang és videó felvétel: Bíró Máté (FX film)

Forrás: Rockbook.hu

 

További hasonló témájú videók