GIMISZ: West Side Story (2009/2010)

West side storyA Selye János Gimnázium GIMISZ diákszínpada 2009. december 5-én mutatta be West Side Story című musicalt a komáromi Városi Művelődési Központban. A komáromi gimnázium GIMISZ diákszínpada 1993-ban a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabbal kezdte pályafutását. A nagy sikerű előadás hasonló folytatásra ösztönözte a darab rendezőjét, Kiss Péntek Józsefet.

Az iskolában már az 1920-as években elkezdődött diákszínjátszás, a múlt évszázad első felében elsősorban olyan klasszikus előadások születtek, mint például Az ember tragédiája. A háború utáni időszak többéves szünete után a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben a diákszínjátszás hagyománya Gáspár Tibor tanár úrnak köszönhetően kapott újra erőre (elsősorban lírikus játékok formájában), aki után a kilencvenes években vette át a rendezői stafétát Kiss Péntek József az iskola egyik tanára, Spátay Adrienn segédrendezőként való működése mellett. Ebben az időszakban elsősorban szórakoztató darabok: musicalek, rockoperák kerültek bemutatásra. (Forrás: YouTube, Kocskovics Péter)

A musical a napokban vette be Salzburgot: Leonard Bernstein remekműve, a West Side Story nyitotta meg a Salzburgi Fesztivált az idei Shakespeare-évben. Bővebben ITT, videóval.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/08/gimisz-west-side-story-20092010/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, KULTÚRA, Oktatás, SZABADIDŐ, Színház, Tánc, VIDEÓK // GIMISZ: West Side Story (2009/2010)

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma