50 éve minden évben virág virág hegyén

Debreceni Virágkarnevál 2014Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénye idén ünnepli 50. születésnapját. Az ünnep augusztus 20-án teljesedik ki, amikor a legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, több százezer szál élő- és szárazvirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas, egyedülálló virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladnak Debrecen utcáin. 

https://youtu.be/CnkP8-1dF5w

2014-ben Álmosd község „Kölcsey összehoz” című virágkompozíciója nyerte el a legszebb virágkocsi díját.

A legtöbb figurát már kifaragták, jelenleg a merevítésükön dolgoznak, miközben diákok válogatják a száraz virágokat. Az élő virágok csak az utolsó pillanatban, augusztus 20-ra virradóan kerülnek majd rájuk.
A karneváli hét programjai már 13-án, szombaton megkezdődtek a debreceni Nagyerdőben. A TELJES MŰSOR ITT.
Augusztus 20-án reggel a hagyományoknak megfelelően virágokkal feldíszített kerékpáros, majd old timer-felvonulás nyitja meg a virágkocsik és a művészeti csoportok karneváli menetét.
A karneváli programsorozat a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén ér véget, az oda érkező virágkocsik kora délutántól közvetlen közelből tekinthetők meg, miközben a közönséget folklórcsoportok bemutatói szórakoztatják a Karneváléj című nagyszabású műsorral.

A Debreceni Egyetem az „Egészségben és egységben az erő” című kompozícióval vett részt a 45. Virágkarneválon 2014-ben. A kocsit az egyetem pom-pom csapata, és a Zeneművészeti Kar hallgatói kísérték.

Melyik virágkocsi tetszik Önnek a legjobban? Már most lehet szavazni ITT.

A győztes virágkocsi ITT.