Odúlakók és papírmadarak

Madarak és fákA Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportja, a Gödöllői Értékvédő Egyesület és a SZIE Botanikus kert szervezésében tartották meg április 30-án szombaton a Madarak és Fák Napját 
a Városi Könyvtár udvarán. A szervezők a gyerekek számára többek között egy tanösvényt és tudáspályát is „kiépítettek”: ennek során a kicsiknek egy füzetbe pecséteket kellett gyűjteniük, ha egy-egy „állomásnál” sikeresen teljesítették a feladatokat. A fődíj pedig egy ingyenes családi belépő volt a Jászberényi Sas Központba. A vetélkedőn a részt vevők nemcsak tudásukat tehették próbára, hanem számtalan érdekes információval is gazdagodhattak.

A Madártani Egyesület például több különböző odút is felvonultatott; ezekkel, valamint képek segítségével a gyerekek megtudhatták, hogy az egyes madárfajok milyen típusú, nagyságú mesterséges odúkat kedvelnek.
A Szent István Egyetem Bonatikus kertjének „standjánál” természetesen a növények és azok termései kerültek a középpontba, külön kiemelve a fák jelentőségét a mindennapi életben.
A helyszínen a gyerekek festhettek, illetve papírból madarakat „varázsolhattak”, és persze nem maradhatott el a nagyon népszerű arcfestés sem.

A Gödöllői Televízió felvételei


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/05/odulakok-es-papirmadarak/trackback/

Most itt van: Home // NAGYVILÁG, Oktatás, VIDEÓK // Odúlakók és papírmadarak

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma