A tánc világnapját sokféle tánccal ünneplik Füleken

táncművészet nemzetközi világnapjaA táncművészet nemzetközi világnapja alkalmából mutatja be csoportjait a Füleki Városi Művelődési Központ, ahol január óta több mint 120 gyermek és felnőtt ropja a táncot heti rendszerességgel. A 2016. április 30-án 15 órai kezdettel megrendezésre kerülő kétórás, több mint 200 szereplőt felvonultató rendezvényre a VMK vendégeket is hívott.

A klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapja, április 29-e 1982 óta az UNESCO kezdeményezésére a tánc világnapja. A nemzetközi táncnap célja a tánc népszerűsítése, valamint az oktatásban, művészetben és szabadidős tevékenységben betöltött szerepének ösztönzése, hangsúlyozása.

Fülek városában első ízben kerül megrendezésre e világnap ünnepe, remélhetőleg hagyományteremtő jelleggel. A műsor első részében a néptáncé lesz a főszerep, ezt követően a városunkban működő balett, modern- és társastánc formációk lépnek majd színpadra.

A Füleki Városi Művelődési Központ csoportjain kívül fellépnek a Közösségi Központ, a II. Koháry István Alapiskola, az Iskola Utcai Alapiskola, a Mocsáry Lajos Alapiskola, a Papréti Szlovák Tannyelvű Alapiskola és a Füleki Gimnázium égisze alatt működő együttesek, valamint a salgótarjáni Mona Deja-vu és a losonci Dance Attack tánciskolák formációi.

További hasonló témájú videók