XI. Kincskeresők – András bácsi, a Don-kanyart megjárt magyar honvéd emlékezete

Balla Éva és Jakušík Anikó, IpolyszakállosAndrás bácsi, a Don-kanyart megjárt magyar honvéd emlékezete • Balla Éva és Jakušík Anikó (Ipolyszakállos) előadása a XI. Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáján.  Felkészítő tanáruk Balla Csaba az Ipolyszakállosi Alapiskola és Óvodából.

Az SZMPSZ Galántai Regionális Pedagógiai Központ Tehetségpontja tizenegyedik alkalommal szervezte meg Szanyi Mária vezetésével a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a középiskolák diákjai (12–18. éves korosztály) számára.
A verseny hagyományosan Dunaszerdahelyen zajlik.
A verseny célja: a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő pályamunka készítése tetszés szerint választható témakörben (kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben).
A helyi értékek bemutatása 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítés (pl. PowerPoint) és eredeti hang- és videofelvételek segítségével történik. Az előadáshoz tárgyi emlékek bemutatása is kapcsolódhat.

(Visited 52 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: