XI. Kincskeresők – A magyar nyelvű oktatás Nagyfödémesen

Berta Viktória és Nagy Fanni, NagyfödémesA magyar nyelvű oktatás Nagyfödémesen • Berta Viktória és Nagy Fanni (Nagyfödémes) előadása a XI. Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáján. Felkészítő tanáruk Gál Attila a nagyfödémesi Borsos Mihály Alapiskolából. 

Az SZMPSZ Galántai Regionális Pedagógiai Központ Tehetségpontja tizenegyedik alkalommal szervezte meg Szanyi Mária vezetésével a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a középiskolák diákjai (12–18. éves korosztály) számára.
A verseny hagyományosan Dunaszerdahelyen zajlik.
A verseny célja: a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő pályamunka készítése tetszés szerint választható témakörben (kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben).
A helyi értékek bemutatása 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítés (pl. PowerPoint) és eredeti hang- és videofelvételek segítségével történik. Az előadáshoz tárgyi emlékek bemutatása is kapcsolódhat.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


...

Tags: , , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/01/xi-kincskeresok-a-magyar-nyelvu-oktatas-nagyfodemesen/trackback/


Most itt van: Home // Esemény, Oktatás, Verseny, Videók // XI. Kincskeresők – A magyar nyelvű oktatás Nagyfödémesen
Ez is érdekelheti:


© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma