Gálaműsorral ünnepli 20. évfordulóját a Rakonca Néptáncegyüttes

Rakonca Néptáncegyüttes Úgy meg voltam veled szokva címmel gálaműsorral ünnepli alapításának 20. évfordulóját a füleki Rakonca Néptáncegyüttes november 21-én, szombaton 18.00 órától. A műsor keretén belül adják át a Nógrád Közművelődéséért Díjat is.

Az esten az ünneplő együttes jelenlegi és egykori táncosai mellett fellép a Kis Rakonca, a Szederinke Gyermek Néptáncegyüttes, a salgótarjáni Dobroda zenekar és a noszvaji Dsupin Pál.

A rendezvényt élőben közvetíti a TV LocAll (2015. november 21. szombat, 18:00), melynek adása online formában a www.tvlocall.eu weboldalon tekinthető meg („živé vysielanie” ikon). Az ünnepi gálaműsort ugyancsak figyelemmel követhetik a VMK aulájában elhelyezett kivetítőn is.

Farsangmentés a Medvesalján, 2012

A füleki Néptánc Együttes 1995-ben alakult,  de azóta történt már néhány generációváltás. Az elmúlt 19 évben számos sikert értek már el különböző versenyeken és fesztiválokon. Kétévente külföldi turnékon is részt vesznek, így már jártak Montenegróban, Törökországban. Lengyelországban. Azonban mégis azokat a találkozásokat tartják a legfontosabbnak, ahol hagyományőrző népi egyéniségekkel találkozhatnak. 

Agócs Attila — Agócs Polli: Gömöri táncok
Rakonca Ifjúsági Néptáncegyüttes, Fülek
Testvérvárosi Találkozó, Salgótarján 2012

A Rakonca Néptáncegyüttes  2016. január 23-án, szombaton 17:00 órakor Budapesten lép fel a Hagyományok Háza Színháztermében (Corvin tér 8.) a „Pátria” – a felvidéki palócság népművészete című előadással.

További hasonló témájú videók