Ne rugdosd a robotkutyámat!

Foltos, a robotkutyaRobotkutyát fejlesztett a Google tulajdonában álló Boston Dynamics. A gép meglepően jól halad és egyensúlyozik váratlan helyzetekben is, a mozgása egészen kutyaszerű.

„A Boston Dynamics leginkább az amerikai védelmi minisztérium stratégiai kutatásokért és fejlesztésekért felelős hivatalának (DARPA) megbízásából fejleszti az állatszerű robotokat.

A Spot (Foltos) névre hallgató állatnak négy lába van, teste fémből van. A gépkutya összesített testsúlya 72,5 kiló, de ezzel együtt könnyedén halad mindenféle viszonyok közt: nem csak sík terepen, hanem emelkedőn és lépcsőn is gond nélkül lépeget, sőt még futni is tud.

A videó elején egy-egy Google-alkalmazott kétszer is megpróbálja meglökni (rúgni) a fémállatot, de Spot nagyon gyorsan összeszedi és kiegyensúlyozza magát, majd halad tovább. Éppen csak nem harapja meg támadóját, de ki tudja, talán ez sincs már messze.” (Forrás: HVG)
Az utóbbi megállapítással vitatkoznunk kell: robotkutya nem haraphat meg embert. A robotika három törvénye nem engedi. A törvényeket az ember minden robotba köteles beépíteni.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2015/09/ne-rugdosd-a-robotkutyamat/trackback/

Most itt van: Home // Műszaki újdonságok, NAGYVILÁG, TECH, VIDEÓK // Ne rugdosd a robotkutyámat!

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma