9/11

SzabadságtoronyPasquale Buzzelli a szeptember 11-i terrortámadások egyik legszerencsésebb – és leghihetetlenebb történetű – túlélője: amikor a munkahelyének otthont adó felhőkarcoló omlani kezdett, ő ösztönösen megkapaszkodott az egyik, a falból kiváló betonlapban, és a megsemmisülőben lévő lépcsőházban, így „szörfözött” alá 15 emeletet. Miközben zuhant, meg volt róla győződve, hogy ezek az utolsó másodpercei – a drámát a csodával határos módon mégis túlélte, így most hosszú hallgatás és erőgyűjtés után elmesélheti nekünk a tragikus nap egyik legszívmelengetőbb és legreményteljesebb történetét. Ma 19 órától újra a NatGeo műsorán.

____________________________

2001. szeptember 11-én a terroristák eltérítettek négy utasszállító repülőgépet, amelyeket a Világkereskedelmi Központ ikertornyaira irányítottak New-Yorkban; és az USA védelmi minisztériumának épületére Washingtonban.

New-Yorkban 2014-ben, 13 évvel a szeptember 11-i terrortámadások után megnyitották a Világkereskedelmi Központot. A Szabadságtoronynak elnevezett 104 szintes felhőkarcoló építése 8 évig tartott és 3,9 milliárd dollárba került. Mind a 3000 áldozat nevét felolvasták a Grand Zero-nál, a leomlott ikertornyoknál létesített emlékhelyen. Az ország legmagasabb épületének területén hivatalokon kívül van egy emlékhely is az életüket vesztettek tiszteletére és egy múzeum.

 

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags:


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2015/09/911/trackback/

Most itt van: Home // NAGYVILÁG, VIDEÓK // 9/11

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma