49. ONF – Naszvadi Mini Pettyem Néptánccsoport

Naszvadi Mini Pettyem NeptanccsoportA Naszvadi Mini Pettyem Néptánccsoport a Járd ki lábom, járd ki te… néptáncmustrában a Róka, róka gyere ki… című műsorral lépett színpadra. A csoport művészeti vezetői: Dr. Malomsoki István és Dr. Malomsokiné Varga Nóra.

A naszvadi Csemadok Alapszervezet kezdeményezésére 2008 szeptemberében megkezdte működését a helyi gyermek néptánccsoport. 2009. júniusában a csoport felvette az egy régi naszvadi utcanévre utaló Pettyem nevet. 

2012-ben a magas létszám miatt Kis Pettyem és Pettyem néven működik tovább. Az együttes létszáma 45 fő. 2013-tól már három korcsoportban folyik a néptánc oktatása. Óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos, középiskolás csoport. Főként helyi és a környező települések kulturális rendezvényein lépnek színpadra, de jártak már Ausztriában, Erdélyben és Lengyelországban is.

Testvértelepülésük, Nagyigmánd meghívásainak is szívesen tesznek eleget. A két településen többféle formában folyik a művészeti oktatás és a csoportok hagyományosan jó kapcsolatot ápolnak egymással, így nem ritkák a közös fellépések és táborozások. 2013-ban a Magyarországon megrendezett Észak-Dunántuli Népművészeti Ki-Mit-Tud-on két koreográfiával indultak, ahol ezüst és arany minősítést, illetve 2015-ben szintén arany minősítést kaptak. A rendezvényen a legkisebb korosztály vett részt.

Az Országos Népművészeti Fesztivált a Csemadok Galántai Területi Választmánya  2015. június 6-7-én Deákin rendezte meg.

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2015/08/49-orszagos-nepmuveszeti-fesztival-naszvadi-mini-pettyem-neptanccsoport/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Fesztivál, Hagyomány, KULTÚRA, Népművészet, Tánc, VIDEÓK // 49. ONF – Naszvadi Mini Pettyem Néptánccsoport

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma