Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléje

TumultusA Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a TUMULTUS Polgári Társulás másodízben rendezi meg a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléjét 2015. július 31-én és augusztus 1-jén a perbetei futballpályán.
A szemle egyszersmind bemutatkozási lehetőség a feltörekvő felvidéki zenekaroknak, másodsorban szakmai megmérettetés, kiváló alkalom kapcsolatok kialakítására, részvételi lehetőség zenei előadásokon, workshopokon. A szemlére bejutott együttesek értékes tárgyi ajándékokra és eszmei elismerésre tehetnek szert, a fellépő zenekarok az egész TUMULTUS Fesztiválra ingyenes meghívást kapnak, és nem utolsó sorban pedig egy hatalmas élménnyel lehetnek
gazdagabbak! Fontos hangsúlyoznunk, hogy a szemle nem verseny, azonban együttműködik más tehetségkutatókkal. Célunk, hogy minél több hazai magyar amatőr zenekarnak segíthessünk az érvényesülésben. A jelentkező zenekarok közül természetesen a rátermettségük alapján választjuk ki azokat, amelyek a szemlére meghívást kapnak. Ez viszont ne keserítsen el senkit sem, mert a szemle a többiek számára is sok meglepést tartogat, ráadásul azok a nevező szólisták és zenekarok, akik az előzsűrizés alapján nem jutnak színpadra, 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet az idei Tumultus Fesztiválra! Azt se felejtsük el, hogy jövőre ismét bárki benevezhet.

A lényeg az, hogy tapasztalatban, zenei élményben és szórakozásban gazdag két napot tölthessünk el együtt!
A szemle egyben a Hangfoglaló Magyarország tehetséggondozó program felvidéki állomása, ahonnan az arra hivatott zenekar egy neves szakmai zsűri jóvoltából egyenesen bekerül a budapesti döntőbe; a fődíj 1.000.000 Ft!

Tavaly a komáromi Kerecsennek adatott meg a döntőbe jutás lehetősége, akik a döntő legjobb, kiemelt 7 zenekara közt végeztek!

A szemlére bejutó zenekarok/előadók további jutalmainak listája egyre bővül. Egy kis kedvcsináló:
* Automatikus részvételi lehetőség a tatabányai Peron Music Tehetségkutatón
Amelyen tavaly az ímelyi Gilotin vehetett részt:

* A szemle egyik zenekara/előadója felléphet a 6. Tumultus Fesztivál headliner bandájának előzenekarént
Tavaly a dunaszerdahelyi Rainy Mood élhetett ezzel a lehetőséggel az Ossian előtt:

* Teljes videoklip elkészítése (újdonság!)

* 1 zeneszám komplett elkészítése a hangrögzítéstől a keverésen át a masterig
Tavaly a köbölkúti endlessTrip jutott ehhez a lehetőséghez: 

* Vásárlási utalványok 10 és 20 százalékos árengedménnyel a komáromi Relato hangszerbolt jóvoltából minden résztvevő számára.
* A Tumultus polgári társulás a szemlén résztvevő zenekarokat a lehetőségeihez mérten fellépteti más rendezvényein is!

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében:
* A szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang
a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás.

A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléjére nevezhetnek:
* Szlovákiai lakhellyel rendelkező, magukat szlovákiai magyarnak valló személyek ill. zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek.
* Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó
* Magyarországi jelentkező nem nevezhet.

Jelentkezési feltételek:
• Legalább 2 értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, amit a jelentkezők e-mailben (mp3 formátumban, vagy audió illetve videó link
csatolásával) az info@zene.sk e-mail címre küldhetnek el.
• A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük.
• Jelentkezési határidő: 2015. Július 15.
• Szelektálás módja: előzsűrizés
• Nevezési díj: 25 euró, melyet csak az előzsűrizés által bejutott zenekaroknak kell átutalniuk július 25-ig a Tumultus polgári társulás hivatalos számlájára. Maga a jelentkezés ingyenes!
Egy kis ízelítő a tavalyi szemléről:

A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléjének kiemelt támogatója a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.

További hasonló témájú videók