Szlovákiai Magyar Dal Napja – szavazz, ki lépjen fel!

Felvidék Allstars & jóvilágvan feat. Gombaszög: LevegőA Gombaszögi Nyári Tábor utolsó napján, vasárnap idén is a hazai zenekaroké lesz a főszerep. A II. Szlovákiai Magyar Dal Napján, július 19-én a közönség és a zsűri által választott felvidéki magyar formációk mutathatják meg magukat a fesztivál nagyszínpadán.

A felhívásra, amellyel a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői a tavalyi év után második alkalommal szólították meg a hazai amatőr zenekarokat, összesen tizenegy együttes jelentkezett Felvidék minden tájáról. Arról, hogy melyik három felvidéki banda veheti birtokába a nagyszínpadot és annak minden felszerelését, tapasztalt szakmai zsűri dönt majd, egy zenekar pedig közönségszavazás útján kerülhet a vasárnapi fellépők közé. A tét nem kicsi: a kiválasztottak profi hangosítókkal dolgozhatnak együtt, valamint a nagyszínpadon vetítési lehetőség is adott lesz számukra.

A szakmai zsűri tagjai: 

  • Bauer Ildikó – A Gombaszögi Nyári Tábor művészeti vezetője
  • Dégner Lilla – A Thália Színház művésznőjeHundzsa István – a Kassai Állami Opera tagja
  • Szabó Máté – a Jóvilágvan együttes gitárosa
  • Zsapka Attila – a Kor-zár és a ZSEB együttesek tagja

Szavazni június 28-ig lehet a Gombaszögi Nyári Tábor Facebook-oldalán. (link)

A legjobb amatőr együttesek így olyan nagy nevek után léphetnek színpadra, mint a Kowalsky meg a Vega, a Brains, a Csík zenekar, a Kiscsillag, a Ghymes, a Kaukázus vagy éppen a Rómeó Vérzik. További információkért kattints a tábor hivatalos honlapjára (link) és Facebook-eseményére (link). (GNYT)

A Gombaszögi Nyári Tábor hivatalos himnusza: 

 

További hasonló témájú videók