Somorjai Kaszinó – AZ IRODALOM VISSZAVÁG (2.)

Az irodalom visszavágAz irodalom visszavág című vitaesten a slam poetryt a hagyományos irodalommal próbálták meg ütköztetni a Somorjai Kaszinóban. Akik vitatkozni, vagy legalábbis beszélgetni próbáltak: GRENDEL LAJOS Kossuth-díjas író, LABODA RÓBERT, a slam poetry jeles képviselője és SZÁSZI ZOLTÁN költő. Az est házigazdája: FORGÁCS ATTILA, a Felvidéki Slam Poetry közösség képviseletében.

Mi a Slam Poetry?

A rímelés kiment a divatból a nyugati költészetben: angolul, németül, franciául – és pláne olaszul – az utóbbi ötven-száz évben már nemigen használják, csak a “sztenderd” költészetnek mintegy a körgyűrűjében, azaz a tréfás versekben, a dalszövegekben, a rapben, a slamben.” (Nádasdy Ádám, Slam.Pont, Libri Kiadó, 2014, 33. oldal)

Ez a slam nevű valami szervezett keretet biztosít mindenkinek, aki három percig beszélni akar – ha verset olvasna, olvasson azt, ha panaszkodni akar, panaszkodjon. Ha viccelődni, szíve joga. És ez mindenkire érvényes. Ettől elképesztően jó.” (Simon Márton, Slam.Pont2, Libri Kiadó, 2014, 68. oldal)

Somorjai Kaszinó; 2015. június 18., 19:00
Helyszín: Somorja, a Mozi

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2015/06/somorjai-kaszino-az-irodalom-visszavag-2/trackback/

Most itt van: Home // Előadás, ESEMÉNY, Irodalom, Könyv, KULTÚRA, Versek, VIDEÓK // Somorjai Kaszinó – AZ IRODALOM VISSZAVÁG (2.)

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma