RETRO: A kisiskolák megmentéséről egyeztettek

Nyilatkozat20130822Az évszám – a félreértések elkerülése végett! – 2013.  Senki sem vonta vissza, tehát érvényes. 🙂 A mese: Hol volt, hol nem volt, amikor egy szép augusztusi napon „az MKP székházában szakmai találkozót tartottak  a Csemadok, az MKP, a HÍD, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége  és a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége.

Felszólították a kormány tagjait és a parlamenti képviselőket, hogy vonják vissza a törvényjavaslatból a minimális osztálylétszámokra vonatkozó indítványt, amely az eredeti tervezetben nem szerepelt. Egyúttal kérik az oktatási minisztert, hogy ne másfél ezer tanító elbocsátása árán próbálja biztosítani a pedagógusbérek emeléséhez szükséges pénzeszközöket. A sajtót a megbeszélésről A. Szabó László, Pék László és Érsek Árpád tájékoztatta.”

MINDEN PEDAGÓGUS MUNKÁJÁRA SZÜKSÉGÜNK VAN!

EGY GYEREK SEM LEHET ÁLDOZAT!
„Érsek Árpád és Ožvald Erzsébet (Híd) kezdeményezésére Szigeti László (MKP), Fodor Attila (Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége), Bárdos Gyula (Csemadok), Mézes Rudolf (Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége) részvételével szakmai találkozót tartottak a Híd központi irodájában. A két párt és a szövetségek képviselői javasolják a parlamentbe benyújtott oktatási törvényjavaslat visszavonását. Ez a javaslat, amely több mint 400 kisiskola megszüntetését okozná, nem megfelelően előkészített és részleteiben nem kidolgozott. Hangsúlyozták, hogy az iskolák megszűnése, összevonása elsősorban a gyerekeket és szülőket érinti hátrányosan. Megegyeztek, hogy fölveszik a kapcsolatot a Városok és Falvak Társulásával, kérik támogatását, mert ez a javaslat nem kimondottan csak a kisebbségi iskolákat érinti, hiszen több mint 300 az iskolák közül szlovák tanítási nyelvű.”

A fenti nyilatkozatokból is kitűnik, hogy a megoldatlan gondokat két éve toljuk magunk előtt. A régiekhez új kedvezőtlen intézkedések is társultak. Ezért tisztelettel kérünk minden állampolgárt, hogy az oktatás minőségéért indított idei civil petíciót nyomtassa ki, a személyigazolványában szereplő módon töltse ki (pontos név és lakcím), írja alá (egy ívre 14 aláíró fér) és küldje el a megadott címre. A mai és a holnapi nap folyamán is gyűjthetők az aláírások. A petíció arra szolgál, hogy ösztönözze a szakmai és érdekvédelmi szervezeteket a megoldások hatékony keresésére. PETÍCIÓ ITT: Magyar Iskola

Nyilatkozat
Nyilatkozat-2013-08-22

További hasonló témájú videók