A legjobb látványterv: A Grand Budapest Hotel

THE GRAND BUDAPEST HOTELValahol Európában, a békeidőkben, a két világháború között működött egy elegáns hotel: a Grand Budapest. Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok; alkalmazottai pedig a legjobbak a szakmájukban. Gustave (Ralph Fiennes), a híres főportás itt barátkozott össze az egyszerű küldönccel, Zero Musztafával, akivel együtt keverednek bele az évszázad festményrablásába.
Miközben a felbecsülhetetlen értékű reneszánsz képet keresik, egy családi vagyon elvesztése vagy visszaszerzése is kockán forog: és a nyomozás meghökkentő fordulatai magukkal ragadják a hotel összes lakóját. A Grand Budapest Hotel minden abszurditása ellenére tökéletesen ragadta meg a térségre jellemző emberek mentalitását.
A Grand Budapest Hotel is négy díjat nyert az idei Oscar-díjazáskor: a Legjobb jelmeztervezés, a Legjobb látványtervezés, a Legjobb smink és maszk, valamint a Legjobb filmzene díját vihette el.


A Grand Budapest Hotel (eredeti cím: The Grand Budapest Hotel) 2014-ben bemutatott brit–német vígjáték. Rendezte az amerikai Wes Anderson, aki a forgatókönyv írója is egyben.