A magyar kultúra napja, Galánta 2015 (3.)

Magyar Kultura Napja

A magyar kultúra napjának országos ünnepsége a Himnusz elhangzásával kezdődött, Csanaky Eleonóra előadásában. A Csemadok Országos Tanácsa e jeles napon adja át a Csemadok Életmű Díjat,a Csemadok Közművelődési Díjat és a Gyurcsó István-díjat. Az ünnepséget Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke nyitotta meg, majd Haraszti Attila, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezető-helyettese tolmácsolta Potápi Árpád János államtitkár ünnepi beszédét.

A Csemadok Életmű Díjat Balogh Csaba (Galánta), Mitro László (Abaújszina), Varga László (Nagymegyer), Vas Ottó (Ipolyság) és Záhorszky Elemér (Érsekújvár) vették át. A kitünetetteket Stirber Lajos, Csoltkó Jenő, Kovács László, Pálinkás Tibor és Berényi Margit méltatták.

A Csemadok Közművelődési Díjat Dávid Mihály párkányi pedagógus, művelődésszervező, Pál Gabriella és Pál Csaba nagybalogi művelődésszervezők, Patócs Lajos hodosi citerás, népművész és Srejner Tibor diószegi rendező kapták. A Gyurcsó István-díjat Ripcsu Rudolf, a Csemadok Tőketerebesi Területi Választmányának egykori titkára vette át.

A műsorban Szeredy Krisztina, Csanaky Eleonóra, Bognár Hajnalka, Ternóczky István, a nemeskosúti Berkenye Táncegyüttes és a Peredi Nőikar működtek közre.

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2015/01/a-magyar-kultura-napja-galanta-2015-3/trackback/

Most itt van: Home // Díjátadó, ESEMÉNY, VIDEÓK // A magyar kultúra napja, Galánta 2015 (3.)

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma