BÚÉK (közösségi dokumentumfilm, 2013)

BÚÉKA BÚÉK egy egész estés közösségi dokumentumfilm, amely Magyarország egyetlen napját, 2013–14 szilveszterét dolgozza fel. Az év utolsó napja jól láthatóvá teszi a különböző társadalmi csoportok, 

korosztályok, szubkultúrák sajátosságait.  Ez az a pillanat, amikor a régi hiedelmek és hagyományok összeolvadnak a fogyasztói társadalom modern kori rituáléival. Ez az a pillanat, ami mindenki számára kézzel foghatóvá teszi az idő múlását. Összegezzük és értékeljük az elmúlt év eseményeit, a változásban bízva várjuk az új évet.
Több mint 300 részvevő és 12 filmes stáb 100 órányi nyersanyagából készült el a 70 perces film.
Rendező:
Kálmán Mátyás, Halász Júlia
Zeneszerző: Dj Bootsie

Az első hazai közösségi film sokféle szemszögből örökíti meg az év utolsó napját. A BÚÉK című dokumentumfilm ötletgazdája Halász Júlia és Kálmán Mátyás elmondta, a kezdeményezés a december 31. és január 1. közötti eseményeket kívánja bemutatni. A hagyományos dokumentumfilm kereteit kitágítva a BÚÉK-ban részt vevők öndokumentációi, személyes történeteik és emlékeik is beépülnek a készülő filmbe. A projektben több százan vettek részt és több, mint 800 közösségi videó érkezett be. A nyílt pályázat mellett számos fiatal filmes is részt vett a produkcióban, ők egy-egy karaktert követtek végig 24 órán keresztül. A BÚÉK premierjét 2014 decemberében több helyszínen tartják majd.

Bemutató, mozipremier: 2014. december 27.

 

További hasonló témájú videók