Országos citeratalálkozó – Csillag citerazenekar, Pered

Csillag citerazenekar, PeredTagjainak többségét még gyermekkorában megérintette a hangszer varázsa. 2008-ban újra összeállt a zenekar. Alapítójuk Id. Vankó Ferenc, mostani vezetőjük Ifj. Vankó Ferenc.A peredi Csillag citerazenekar tevékenysége több évtizedes múltra tekint vissza. A zenekar nagy népszerűségnek örvend hazai és külföldi fellépései során. Erőteljes szép hangzású mátyusföldi népdalokkal, kiforrott műsoraikkal, vig kedélyükkel nyűgözik le a közönséget. Pergő műsoraik során megkísérlik visszavezetni a fiatal generációt a gyökerekhez, azokhoz a dallamokhoz, ahhoz a népzenéhez, amely egykoron őseink muzsikája volt.

A 16. Országos Citeratalálkozó vándorserlegét a nagykaposi Faboto Citerazenekar nyerte el.

Szilágyi Zoltán, honti citerakészítő mester több éve rendszeresen citerát ajándékoz egy-egy csapatnak. Ez évben a naszvadi Sústya Citerazenekar vehette át az ajándékot.

2014. október 18-án rendezte meg a 16. Országos Citeratalálkozót a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Csemadok Nagyabonyi Alapszervezete és Nagyabony Község Önkormányzata a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából. A versenyprodukciókat a színpadra lépés sorrendjében, fokozatosan tesszük közzé.

[mappress mapid=”192″]

További hasonló témájú videók