A XVI. Kodály Napok versenyműsorai – Laudate Dominum

Laudate DominumA Laudate Dominum 2003-ban alakult a Kassai Magyar Református Gyülekezet kórusaként. Repertoárjukban elsősorban magyar egyházzenei művek szerepelnek,

 de lehetőség szerint a klasszikus zeneirodalom nagyjainak műveiből is merítenek. Elsősorban egyházi és nemzeti ünnepeinken szolgálnak istentiszteleteken Kassán.

Részt vettek már több hazai és külföldi egyházi kórustalálkozón, énekkari fesztiválon. Külföldön elsősorban Magyarországon és Erdélyben szerepeltek. Évente fellépnek a Kassa város által megrendezésre kerülő Szakrális Énekek Fesztiválján. Többször részt vettek a budapesti Művészetek Palotájában évente megrendezésre kerülő Református Énekek CD-sorozat nyilvános felvételén. 2013-ban a kórus megalakulásának tizedik évfordulóján CD-t jelentettek meg. 

A Kodály Napok lesz az első megmérettetés a kórus számára, eddig minősítési és egyéb versenyeken nem vettek részt.

A kórus művészeti vezetője és karnagya Kovácsné Palcsó Edit.
(Forrás: aTempo)

 

A 3 évente megvalósuló seregszemle a felvidéki kórusok legnagyobb összejövetele. Az értékelő versenyt a CSEMADOK Országos Tanácsa megbízásából 2014. május 16-18-án Galántán, a XVI. Kodály Napok keretében rendezte a CSEMADOK Galántai Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, valamint a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.

A versenynapon – jobb hangminőségben – rögzítettük a kórusok versenykoncertjeit. Ezeket is hamarosan műsorunkra tűzzük, még folyik a feldolgozás.

A zsűri tagjai:

  • Kertész Attila címzetes egyetemi docens, Liszt-díjas karnagy, a Magyar Kodály Társaság elnökségi tagja (Pécs) – elnök
  • Erdélyi Ágnes énektanár-karvezető, a KÓTA – Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége a Művészeti Bizottságának tagja (Veszprém)
  • Hartyányi Judit ny. egyetemi docens, a Magyar Kodály Társaság társelnöke, karnagy (Budapest)
  • Kneifel Imre, a székesfehérvári Kodály Zoltán Ének- Zenei Általános Iskola és Gimnázium igazgatója
  • Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy, a KÓTA tiszteletbeli elnöke (Komló)

[mappress mapid=”75″]

További hasonló témájú videók