Pósa Lajos fotó-emlékkiállítás Rimaszombatban

Póda Lajos emlékkiállításA magyar gyermekirodalom megalapozója halálának 100. évfordulójára rendeztek emlékkiállítást Rimaszombatban „Gyere haza megpihenni” címmel a Gömöri Fotóklub Galériában, a Három Rózsa Kávéhézban. A megnyitón 2014. április 26-án egy Pósa Lajos vers hangzott el Balázs Éva tolmácsolásában. Pósa Judit ünnepi köszöntője utána Benedek László a GF nevében köszöntötte a jelenlévőket. A kiállítás május 23-ig tekinthető meg.

Többségükben ismeretlen fotók és dokumentumok kiállítása – a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei és magángyűjtők anyagából
Szervező: Pósa Lajos Emlékbizottság, Gömöri Fotóklub

A Gömöri Fotóklub rimaszombati főtéri galériájában minden évben a havonta rendezett kiállításokon kívül az országos Tompa Mihály szavalóverseny tiszteletére is igyekszik egy gömöri vagy felvidéki művésznek, alkotónak kiállítást rendezni.
2013-ban, a Gömöri Fotóklub következő évi programja összeállítása előtt Pósa Judit, a Pósa Lajos Emlékbizottság vezetője megkereste a fotóklubot, s megegyeztek, hogy 2014-ben a Pósa emlékév tiszteletére kiállítást készítenek.
A kiállítás anyagát Sárospatakon és magángyűjteményekben fotózták össze. Igyekeztek olyan dokumentumokat, tárgyakat lefényképezni, amelyek eddig nem, vagy csak kevésbé voltak ismertek. Két példányban készült el a kiállítás. 50x70cm-es paszparton fotografiák készültek, amit Benedek László, a GF elnöke finanszírozott. A második változat: műanyaglapokon, felkasírozott változat, amit Pósa Judit finanszírozott. Ez a változat látható Rimaszombatban.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2014/05/posa-lajos-foto-emlekkiallitas-rimaszombatban/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Évforduló, Hagyomány, Irodalom, Kiállítás, NAGYVILÁG, VIDEÓK // Pósa Lajos fotó-emlékkiállítás Rimaszombatban

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma