Pósa Lajos fotó-emlékkiállítás Rimaszombatban

Póda Lajos emlékkiállításA magyar gyermekirodalom megalapozója halálának 100. évfordulójára rendeztek emlékkiállítást Rimaszombatban „Gyere haza megpihenni” címmel a Gömöri Fotóklub Galériában, a Három Rózsa Kávéhézban. A megnyitón 2014. április 26-án egy Pósa Lajos vers hangzott el Balázs Éva tolmácsolásában. Pósa Judit ünnepi köszöntője utána Benedek László a GF nevében köszöntötte a jelenlévőket. A kiállítás május 23-ig tekinthető meg.

Többségükben ismeretlen fotók és dokumentumok kiállítása – a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei és magángyűjtők anyagából
Szervező: Pósa Lajos Emlékbizottság, Gömöri Fotóklub

A Gömöri Fotóklub rimaszombati főtéri galériájában minden évben a havonta rendezett kiállításokon kívül az országos Tompa Mihály szavalóverseny tiszteletére is igyekszik egy gömöri vagy felvidéki művésznek, alkotónak kiállítást rendezni.
2013-ban, a Gömöri Fotóklub következő évi programja összeállítása előtt Pósa Judit, a Pósa Lajos Emlékbizottság vezetője megkereste a fotóklubot, s megegyeztek, hogy 2014-ben a Pósa emlékév tiszteletére kiállítást készítenek.
A kiállítás anyagát Sárospatakon és magángyűjteményekben fotózták össze. Igyekeztek olyan dokumentumokat, tárgyakat lefényképezni, amelyek eddig nem, vagy csak kevésbé voltak ismertek. Két példányban készült el a kiállítás. 50x70cm-es paszparton fotografiák készültek, amit Benedek László, a GF elnöke finanszírozott. A második változat: műanyaglapokon, felkasírozott változat, amit Pósa Judit finanszírozott. Ez a változat látható Rimaszombatban.

További hasonló témájú videók