Jubileum a Lévai Zenés Kávéházban

Daru Ilonka néni„2014. április 5-én, szombat délután 15 órakor egy nagyon kedves eseménynek lehettünk tanúi a minden hónap első szombatján, a Csemadok Lévai Alapszervezete Honvéd utcai székházában rendszeresen megszervezett, Horváth József házigazda által vezetett Zenés Kávéházban.
Majer, leánykori nevén, Daru Ilonka néni, a lévai kórház egykori szeretett és megbecsült nővérkéje, a közösségben is megünnepelte nagyon szép, kerek 90. születésnapját, amit 2014. március 24-én töltött be, jó egészségben, nagyon vitálisan.

Sajnos, több»klubtag« betegség miatt nem jelent meg a már 1996 óta rendszeresen megszervezett rendezvényen, így az családiasra sikeredett, de nagyon jó hangulatban zajlott. A Csemadok Lévai Alapszervezete elnöksége nevében Ürge László mérnök úr, a Reviczky Társulás nevében, Wirth Jenő, elnök köszöntötte a csillogó szemű, huncut mosolyú ünnepeltet. Ilonka néni azon nyomban egy kedves dallal köszönte meg a jókívánságokat, mindannyiunk nagy örömére. Tiszta, őszinte szívvel énekelte el stílszerűen, az Ezüst tükrös kávéházban című örökzöld nótát, Józsi bácsi zongorakísérete mellett. Horváth József, egyébként a Csemadok Ház gondnoka, egykoron Léva város hivatásos fényképésze és mozigépésze, aki fiatal korától muzsikált különböző amatőr zenekarokban és a lévai zeneiskola táncóráit is kísérte zongorán, elmesélte, évekkel ezelőtt hogyan állt oda Ilonka néni először a zongora mellé és kápráztatta el hangjával a dalolni-mulatni, kötetlenül szórakozni szerető klubtagokat. Az idő elszállt, de a miliő megmaradt. Aki az effajta időtöltést kedveli, a mai napig betérhet a lévai Csemadok Zenés Kávéházába és biztos lehet benne, hogy a már törzstagok is meleg szívvel, no meg minden alkalommal egy kis harapnivalóval, egy pohár borral és kávéval fogadják.
Ne feledjék, minden hónap első szombatján, délután 15 órától Zenés Kávéház Csemadok Lévai Alapszervezete székházában a Honvéd utca (Vojenská) 21. cím alatt!
Wirth Jenő

Forrás: YouTube

További hasonló témájú videók