Andersen-éjszaka a Tejfalusi Alapiskolában

ezeregy éjszaka meséi tejfalunAndersen-éjszaka címmel rendkívüli napot tartottak a gyerekeknek a Tejfalusi Alapiskolában. A gazdag programból az iskola pedagógusai rögzítettek néhány kedves pillanatot. „Az internet és a tablet világában felcseperedő gyermekek számára eljelentéktelenedhet a könyvek varázslatos világa, ha nem hívjuk fel rájuk a figyelmüket következetesen. Igazgatónőnk, Baráth Hajnalka ötlete alapján immár 2. éve rendezzük meg az Andersen éjszaka nevet viselő programunkat. Lényege, hogy iskolánk diákjai nem csupán délelőtt tartózkodnak az iskolában, hanem az éjszakát is ott töltik, miközben Somorja város jeles személyei meséket, illetve regényt olvasnak fel nekik. Az est kedvcsináló a gyerekeknek. Idén április 3-4-én rendeztük meg. Vendégül láttuk a Csalló zenekart, akik megismertették a gyerekekkel a népzene fülbemászó dallamait. Az érdeklődő gyerekek kipróbálhatták a hangszereiket is.”

https://vimeo.com/91318266 A videót Nagy Ágnes és Bélik Ildikó készítette

Az iskola tanulói nagyszerű teljesítményükkel tovább öregbítik a patinás oktatási intézmény hírnevét.
A járási Pitagorasz matematikai versenyen Lengyel Réka 2. helyezést, Nagy Ádám 3. helyezést ért el. Nagy Dániel pedig sikeres megoldó lett. 
Felkészítő tanáruk: Nagy Krisztina
Greman Dorka az országos vers- és prózamondó verseny kerületi fordulóján versmondásban 1. helyezést, prózában pedig 2. helyezést ért el. 

További hasonló témájú videók