Harmónia 2014 – Holdviola

HoldviolaA Harmónia 2014 gálájának utolsó szereplőjeként a miskolci Holdviola zenekar lépett a színpadra. A zenekar 2006 tavaszán alakult, nevét egy Bükk hegységben honos virág után kapta. Tagok:  Török Tilla (ének, vokál, hegedű), Farkas Péter (dob, bill.hangszerek, vokál), Gál Lajos (gitárok). 

https://vimeo.com/89221272Zenéjükben modern zenei formában, kicsit továbbgondolva elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok. Előadásaik nem egyszerű popzenei koncertek, hanem a zene, a tánc, a színház, és a film ötvözete. Stílusuk: elektro – folk, de dalaikban fellehetőek rock, pop vagy alternatív zenei elemek is. Letisztult dalaikat az teszi érdekessé, hogy bár nélkülöznek mindenféle autentikus zenei megoldást, a népdalok mégis megőrzik természetes hangulatukat. Látványos koncertjeik állandó kísérői az országos hírű Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai. A gyönyörű koreográfiák mellett élőben kreált vizuális elemek színesítik az előadást.

A Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj Polgári Társulás, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE), a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, a Csemadok Művelődési Intézete, a Csemadok naszvadi alapszervezete, Lábszky Olivér énekes-dalszövegíróval együttműködve 2011-ben alapította.

[mappress mapid=”177″]

További hasonló témájú videók