Kiszivárgott a feljavított Windows 8.1 előzetese

Windows 8.1 Update 1A Microsoft tavaszra ígérte a frissített Windows-változatot, a szokásoknak megfelelően már most felkerült az internetre egy előzetes (pre-release) verzió. A több torrent oldalon is megjelent Windows 8.1 Update 1 elsősorban a Metro alkalmazások egérről is billentyűzetről történő kezelését egyszerűsítő változásokat hoz a rendszer működésébe.

Így például az új, frissített Windows-ban a Metro alkalmazások és hagyományos asztali társaikéhoz hasonló ikonsort kapnak, aminek segítségével egyszerűbben lehet bezárni vagy minimalizálni őket. Ugyanakkor a rendszer leállítása is egyszerűbbé válik: a korábban alaposan elrejtett leállítás funkció ugyanis benne már az egyetlen gombnyomással előhívható Start képernyőn is megtalálható.

Utóbbi képernyő ugyanakkor egy másik érdekes fejlesztést is tartalmaz: rajta ugyanis az ikonok a hagyományos, asztali programok esetében megszokott módon, jobbgombos menüből is kezelhető, amik megkerülhetővé teszik a képernyő alján megjelenő műveleti eszközsor használatát. Szintén újdonság, hogy a Metro alkalmazások a hagyományos tálcán is megjeleníthetők, ezáltal is egyszerűsítve a váltást köztük és a klasszikus asztal között. ◾ pcforum.hu

 

További hasonló témájú videók