Bíborpiros szép rózsa – Végh Lili, Somorja

Végh Lili, SomorjaA somorjai Végh Lili produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg.  https://vimeo.com/80717466

Csoport / Egyén: Végh Lili
Település: Somorja
Sáv: arany
Vezető / Felkészítő: Méry Beáta
Csoport fenntartója: iskola
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Beültettem kiskertemet; Hármat tojott a fürjecske; Cickaranyi baranyi
Ezt vallják magukról:
Mióta beszélni tud, énekel is, a családjából szívta magába a népdalok szeretetét. Óvodás korától néptáncol, nagyon fogékony bármilyen népi muzsikára. Mindig átérzi amit énekel, ezért jó előadó is.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók