Bíborpiros szép rózsa – Végh Csongor, Nyékvárkony

Végh Csongor, NyékvárkonyA nyékvárkonyi Végh Csongor fellépése a IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal szervezte meg  2013. november 23-án Dunaszerdahelyen. https://vimeo.com/81377137

Csoport / Egyén: Végh Csongor
Település: Nyékvárkony
Sáv: bronz
Vezető / Felkészítő: Mgr. Végh Andrea
Csoport fenntartója:
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Járom az új várnak az alját; Bújj, bújj zöld ág; Nyisd ki rózsám kapudat; Bojtár volt a nagyapám
Ezt vallják magukról:
Végh Csongor a nyékvárkonyi Móra Ferenc Alapiskola második osztályos tanulója. A Bősi Művészeti Alapiskola elsős diákja. Örömmel és lelkesen énekel az iskola és a falu rendezvényein. Szabadidejében mindene az éneklés és a rajzolás. A Bíborpiros Szép Rózsa Országos Népzenei Vetélkedőn először vesz részt. 

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók