Bíborpiros szép rózsa – Végh Botond, Nyékvárkony

Végh Botond, NyékvárkonyA nyékvárkonyi Végh Botond produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/80970115

Csoport / Egyén: Végh Botond
Település: Nyékvárkony
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: Végh Andrea
Csoport fenntartója:
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Kelj föl nap; Egyél libám, egyél már; A gúnárom elveszett; Elment a lúd vándorolni
Ezt vallják magukról:
Végh Botond a Nyékvárkonyi Móra Ferenc Alapiskola harmadik osztályos tanulója. Kedves, bátor, jókedvű kilenc éves kisfiú. A Bősi Művészeti Alapiskola másodikos tanulója, ahol énekelni és zongorázni tanul. A 2010-es Bíborpiros Szép Rózsa Országos Népzenei Vetélkedőn a seregszemle legfiatalabb versenyzőjeként a döntőig jutott és ezüstsávos minősítéssel végzett. Fiatal kora ellenére nem áll távol tőle a színpad, állandó fellépője az iskolában és a faluban megrendezett ünnepségeknek. Kedves lényével és tiszta hangjával elvarázsolja közönségét. A versenyre édesanyja készítette fel.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók