Bíborpiros szép rózsa – Rozmaring Hagyományőrző Csoport, Abaújszina

Szinai Rozmaring Néptáncegyüttes, AbaújszinaAz abaújszinai Rozmaring Hagyományőrző Csoport produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. 

Csoport / Egyén: Rozmaring Hagyományőrző Csoport
Település: Abaújszina
Sáv: arany
Vezető / Felkészítő: Csurilla Erzsébet
Csoport fenntartója: Csemadok, Ababújszina
Korcsoport: 2
Kategória: népdalkör
Műsorszámok: A gyarmati vásártéren; Bárcsak ez az éjszaka; Csóka, csóka, fekete csóka; Ha hazajön az én uram a kocsmából; Piros kancsó, piros bor
Ezt vallják magukról:
A csoport harmadszor vesz részt a Bíborpiros Szép Rózsa népzenei vetélkedőn. Kétszer eljutottunk az országos döntőbe, 2011-ben pedig a VIII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjére, ahol Kiemelt Nívódíjat értünk el. Tagjaink a Rozmaring Táncegyüttes volt táncosai. Szatmári népdalokat énekelünk. 

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók