Bíborpiros szép rózsa – Szinai Rozmaring Néptáncegyüttes, Abaújszina

Szinai Rozmaring NéptáncegyüttesA Szinai Rozmaring Néptáncegyüttes produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/81889885

Csoport / Egyén: Szinai Rozmaring Néptáncegyüttes
Település: Abaújszina
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: Szakál Anikó
Csoport fenntartója: Csemadok Abaújszina
Korcsoport: 2
Kategória: népdalkör
Műsorszámok: Volt anyámnak rózsafája; Barna kislány jól gondold; Fájhat annak a kislánynak; Verd meg Isten
Ezt vallják magukról:
A Rozmaring Néptáncegyüttes táncosai ezúttal magyarbődi lakodalmas népdalokat énekelnek. Ezek a lányok a Rozmaringsarjjal rendszeresen végigjárták a Bíborpiros szép rózsa vetélkedőket sok éven keresztül, a járásitól az országosig.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók